Kategorier
STUEPLANTER |

Philodendron “White Measure”

Hvor kommer Philodendron “White Measure” fra?

Desværre kunne jeg ikke finde nogen oplysninger om oprindelsen, fordi Philodendron ‘White Measure’ er en kultiveret form. Min forskning i forældrearterne til denne sort var også frugtesløs.

Philodendron-arter vokser vildt i Mellem- og Sydamerika.

Her i Tyskland sælges “White Measure” Filodendron i øvrigt som Philodendron “Birkin”.

Hvor høj bliver Filodendron “White Measure”?

‘White Measure’ Filodendron vokser klatrende og har brug for en klatrestøtte. Skuddene kan blive over en meter lange. De enkelte blade bliver mellem 15 og 25 centimeter lange.

Størrelsen på Philodendron som stueplante afhænger af forskellige faktorer. For eksempel størrelsen på potten, fordi planter i små potter som regel forbliver ret små. Denne adfærd bruges også til bonsai-kultur.

Philodendron Birkin

Hvor meget lys har denne filodendron brug for?

Hvis bladene skal få en smuk farve, skal Filodendron “White Measure” placeres lyst. Den skal kun udsættes for sollys om morgenen og aftenen om sommeren, men hele dagen fra efterår til forår.

En placering i halvskygge vil ikke skade den, men kan medføre, at den kun får grønne blade.

Filodendron White Measure

Kan Philodendron ‘White Measure’ plantes i pottemuld?

Ja, den vokser godt i det. Jeg bruger kun tørvefri jord.

White Measure Filodendron

Hvor ofte skal filodendronen vandes?

Det kan man ikke sige generelt. Om sommeren, når det er varmt, har den brug for mere vand, om vinteren mindre. Det er godt, hvis pottekuglen altid er lidt fugtig, men ikke under vand eller tørrer ud.

Filodendron i en krukke

Hvor varmt kan Philodendron “White Measure” lide det?

Filodendronen føler sig godt tilpas ved 20 til 30 °C. Et par grader varmere er fint om vinteren. Et par grader varmere om sommeren er ikke noget problem for den. Om vinteren kan den holdes køligere, ved 15 til 20 °C.

Filodendron Birkin

Har filodendronen brug for gødning?

Ja, men ikke umiddelbart efter køb eller ompotning, men et år senere.

Det bedste tidspunkt at gøde på er fra forår til efterår, når planterne vokser og blomstrer. Så kan filodendronen få flydende gødning hver 4. uge. Eller sticks, i april og juli.