Kategorier
STUEPLANTER |

Dracaena fragrans “Yellow Coast”

Duftdracæna

Dracaena fragrans “Yellow Coast” adskiller sig fra Dracaena fragrans, den vilde form, der er hjemmehørende i tropisk Afrika, ved sine grøngule brogede blade. Den Duftdracæna kan også blive flere meter høj som stueplante.

Dracaena fragrans Yellow Coast

Familie: Asparges-familien (Asparagaceae, underfamilie Nolinoideae)
Udbredelse: Den vilde form stammer fra tropisk Afrika (udbredelseskort)
Højde: Op til 15 meter

Duftdracæna Dracaena Yellow Coast

Pasning af Dracaena fragrans “Yellow Coast”

Lys og temperatur

Der skal masser af lys til, for at bladene på Dracaena fragrans “Yellow Coast” kan udvikle en intens farve. Delvist solrige steder med morgensol, aftensol og vintersol er ideelle. Når den er akklimatiseret, kan den også tåle varm sommersol, men kun hvis potten er stor nok til at forhindre, at jorden tørrer ud i løbet af få timer.

Den Duftdracæna kan også klare sig i halvskygge, men her kan bladene blive grønne. Dette skader den dog ikke og fører heller ikke til dens død.

Dracaena fragrans “Yellow Coast” kan lide det varmt hele året rundt og bør ikke udsættes for temperaturer under 10 °C i længere perioder. En vinterplacering ved 15 til 20 °C kan have en positiv effekt på blomsterdannelsen.

Dracaena fragrans Yellow Coast blade

Vanding og substrat

Den Duftdracæna vokser godt i substrater til stueplanter, potteplanter, palmer, krydderurter eller grøntsager.

Til store eksemplarer, der er svære at omplante, er jord til containerplanter mere velegnet.

Jordkuglen skal have lov til at tørre ud mellem vandingerne. Den må ikke tørre ud i dagevis eller stå under vand. Tørre baller kan føre til, at blomsterknopperne falder af, og at bladkanterne bliver brune. Vandmætning vil få rødderne til at rådne.

Hvis man lader vandet stå i underskålen eller plantekassen et par timer i de varme sommeruger, er det ikke noget problem.

Dracaena fragrans Yellow Coast Dragon Tree

Gødning

Dracaena fragrans “Yellow Coast” behøver ikke at blive gødet det første år efter køb eller ompotning. Derefter kan Duftdracæna få flydende gødning hver måned fra april til september.

Langtidsvirkende gødning som sticks, granulat eller pellets kan gives om foråret og sommeren.